Blogger Templates
I'M NEW TO BLOGGING... SO, DO FOLLOW AND TEACH ME OKE.... JANGAN JUST VIEW AJE... FOLLOW LA.... HEHEHE... :D

Monday, 5 March 2012

Luahan Hatiku... :')

Assalamualaikum...

Kalau nak diikutkan, byk benda aku nak ceta... tapi... ada satu ja yg aku nak fokus iaitu luahan hati aku... aku tak tawu nak mencoret benda ni kat man... kalau kat fb mana boleh... public sangat.. huhu...

Hari tu aku nampak dia, dan aku yakin orang tu adalah dia. Tapi, dia lain sangat. Aku pelik, kenapa dia lain? Masa aku nampak dia, perasaan aku bercampur baur. Aku rasa sedih sebab dia bukan milik aku lagi.Aku happy sebab dah lama tak nampak dia aku jadi rindu kat dia....tapi sakit hati pun ada sebab dia dah tinggalkan aku. Tapi jujur aku cakap, aku ternangis lepas nampak dia. Aku rindu nak text dia, nak dengar suara dia. Sampai sekarang aku masih ingat nombor telefon dia,tapi aku x berani nak text atau call sebab aku dah janji dengan dia aku xkan text dia. Aku sedar, cmana pun aku rindu kat dia, dia sekarang bukan dia yang aku kenal dulu... dulu masa kami masih kawan... dia baik sangat kat aku... dia macam abang aku... maklumlah... aku xda abang yang umur 20 lbih... aku sayang sangat kat dia... tapi, keadaan berubah lepas dia ada awek.. aku dapat taw lepas aku nampak dia upload gambar kat fb... yang lebih menyakitkan hati aku... awek tuh kawan aku sendiri... kawan 1 negeri, satu bangsa lg tuh... huhuhu... hancur hati aku... tapi apa nak buat... aku xda jodoh dgn dia... cmana pun aku syg kat dia... xkan merubah apa2... aku nangis hari tu kjap sbb aku nampak dia bukan tpt lain... kat masjid... aku tgk dia... aku perasan dia pun tgk aku... kalau ikutkan aku nak pegi ekori dia... nak tawu apa dia buat... tapi aku ego... aku sembunyi... hati aku sakit,.. aku taknak tengok muka dia... padahal... rindu gila aku nak tgk muka dia... mana la taw hari tu adalah hari terakhir aku boleh tgk dia... huhu... sebab, dari cerita yang aku dengar bulan ni dia akan balik tpt dia. kalau boleh, aku nak dengar suara dia untuk kali terakhir sebelum dia pegi... apa2 pun, dia pernah jadi kawan aku, jadi abang aku... huhuhu... aku rindu nak jd adik dia... kenangan yang aku xpernah lupa masa aku dengan dia ialah dia pernah urut kaki aku... masa tu aku baru balik dari perjalanan yg agak jauh... dia la lelaki first yang g urut kaki aku lepas abah... last memory aku dengan dia ialah lepas dia bawa aku jalan2.. dia turunkan aku luar tpt aku study..( aku jalan kaki balik asrama) aku kan manja ngan abg tu.. jadi aku minta hug dia... aku hug dia kjap... then aku salam dia... macam abang kandung aku aku buat kat dia... masa tuh aku x taw pula yg itulah last hug dari dia... masa last2 day aku text dia, aku cakap la kat dia, thanks for the last hug... aku kalau boleh... nak padamkan memori tentang dia...

Aku sedar.. selama ni aku jauh terpesong dari jalan yang benar.... orang kata aku terlalu naif dan lurus. huhu... Mulai hari ni... aku akan cuba utk lupakan dia dan segala memori tentang dia... aku harap... dalam mimpi pun aku x jumpa dia...

---> pertemuan dalam mimpi... huhu.. :'(

Saturday, 17 December 2011

Helo... helo.... i'm back.. :)

Helo.... :)

I'm back! Dah lama x update blog... yelah... nama pun budak uni kan... bzy memanjang... bzy ngan assignment... huhu... bzy ngan kelas lagi.. hmm...(,")
skunk aku xdak idea apa nak tulis... maybe sok lusa kot baru aku wat en3 baru.. sbab skunk nhe pun aku nak kena stuy b4 exam... huhu...
okie. chaww~

Monday, 14 November 2011

assignment owh assignment...hmm.. (,")

assalamualaikum...

dah beberapa hari aku tak update blog... aku xtually xda masa... nhe pun curi2 masa ja nhe... aku skrg tgh tension ngan assignment... huhuhu... dah lha elaun x masuk lae.. klu dah masuk.. bleh r aku tnang cket... bleh aku g bli pendrive... sbb netbook aku rusak kot... sowt gila2 suda aku nhe gara2 assignment... sda laha aku nhe silent... xlama org ingat aku bisu plak dah...huhu... nnt x fasal2 dyorg wat bahasa isyarat lak ma aku.. haha..

assignment xsiap2 lae... huhu... :( aku sangatsangat lhaaaa risau... huhu... ada assignment tuh kira bleh r aku wat sendiri... tapi... yg grup assignment tuh... xbleh ooo.... akudah lha dpt grup ngan boy... foreigner lae tuh... susah lhaa.... huhu.... aku nhe silent girl... shyness gila2... low confidence nhe... hmm.... camana nhe????

aku dah xda idea nhe nak ceta apa2... len kaly jukh lha r... huhu... sowie... :P

Saturday, 5 November 2011

Pengalaman hari ini... :P

Assalamualaikum... ^^

Pada malam ni... aku mo ceta fasal pengalaman q hari ni... yang pastinya membuatku tersenyum sendiri bila aku teringatkannya... haha.. Pada hari ni.. aku bangun awal... tapi... aku tidoq blek.. haha...then, aku bgun koi 9 lbih lau aku x silap.. haha... lpas tu, ank makcik aku, si Suria... dya tnya nk ekowt g mndi sungai x? aku apa lae? maw je laa... duk berperap dalam rumah.... mana tahan... maw gak hirup udara segar... haha... then aku p packing... tgh2 aku packing.... ada kawan call... ceta2 cket.. then dh ciap packing... masuk lam keta dan perjalanan bermula... belom mandi apa lae tuh... haha... then g isi minyak n isi angin tayar keta... lpas tu kami, (aku, abg fazri, suria n pkcik khalid) g brekpes... kami makan capati ngan roti canai... =) sedap... minum??? masing2 pnya selera laa... abg fazri mnum radix, aku minum milo ais, suria minum milo o ais n pakcik khalid minum teh tarik... =)

Lepas brekpes, perjalanan pun diteruskan... =) Sesampainya di destinasi...aku excited sangat... haha... yela... mana pernah g tempat ginie... Hutan Lipur Bukit Wang... =) pernah g TiTi Hayun je... wat forest cleaning.... tuh pon bukan mandi... just maen aer... huhu... then turun dari keta kami pun jalan.... pakcik khalid ngan Abg Fazri cbuk dok ambk gambar... bapak borek anak rintik la katakan... hehehe... aku ngan suria ikut je.... then, lpas puas berjalan2 menerokai alam ciptaan tuhan... aku, n suria pegi mandi sungai! wahaha.... air dya sangat2 sejuk... mula2 aku just p masuk tpt yg cetek... berdiri.... jalan2 dlu.... then, x lama gtu... wahhh... masuk dalam air.... x lama pas tuh... abg fazri join kitaorg... =) aku x pandai brenang... haha... dyorang pandai... aku ikut g cne parents aku x taw.... aku x gtaw... sbb aku dah taw... if aku gtaw... mesti dyorg x kasi punya.... huhu.... then... ada satu ketika tuh aku... berjalan2 dalam air.. pijak batu2... then... x lama makin dalam... mula2 sampai paras dada... next paras leher... then.. maakkk!!!! dalaaaammmm!!!!!! aku lemas jo... tenggelam timbul aku... lompat2 aku dalam air... gara2 nak menimbulkan diri... haha... nasib baek abg fazri ada.... dya kez slamat.... wuhuu... batuk2 aku tlan air... memey soh tekejut gila arr.... 1st time aku lemas... hahahaha.... malu gak laa... hihihi.... tapi aku... besa laa... aku masih boleh gelak lae... hahaha.... aku oke... bnda tuh x jadi pnghalang... even takut cket r... haha... then lpas aku take time tenangkan diri... aku g maen air lae... haha... sampai puas.... :P even aku takut2 terpigi tempat yang dalam... tapi.... aku x pandai jera.. haha... masi jua maen air... best gila2... menggeletar aku dalam air sbb cjuk sgt...

Lepas tuh... dalam jam 12 lbih... kami pun stop... :) nasib baek x jauh dari kereta tpt kami g mandi tuh... law x... malu nyaa tuh... basah2.... haha... sampai d keta... pakcik chap x pyh la tukar bju... just kez kurang basah2 baju... nnt d umah ja tukar baju... abg fazri dya tukar baju... then pakai tuala.. haha sot.. pakai spek kunun dalam keta... padahal bertuala2.. hahahha... then dlm keta aku n suria mam twisties... :) pegi punya maen lama... dah balik tuh... cam kjap pulak... hahaha... sesampainya d umah... aku apalae... p mandi sekali lagi laa... haha.. lpas mandi aku p makan... lapaq gile kot... apa x nyaa... berndam dalam ayaq sejuk.. haha... lpas makan... aku rest kat bilik.... then... baring2... x lama... aku tertidoq.... hehehe... penat... :)

Ptg tuh, c jijah dtg... jijah nee kwn abg 1 skola dlu... dya skunk kt IPG Darul Aman... X jauh pun dari sini.. ptg tuh... hujan lebat... then, aku g makan durian... kpala aku pening masa tuh... tapi.. aku tibai jek durian tuh... xlaa byk sgt aku makan... then aku tgh sakit kpala... aku nampak panadol... aku ambik 1 aku telan panadol ngan air oren... haha... tapi... x bagi kesan langsung... huhu... kpala aku still gak sakket... then, aku ambil ubat vicks... aku sapu kat kpala... lega cket... then aku tidoq... bila aku bangun... aku on9.... tgh2 aku on9... c jijah pun dtg... oke laa... tapi kdatangan dya nhe laa wat dapur riuh cket... sbb dya pndy bwa mkcik ceta... aku??? aku penyegan orgnyaa... haha.... aku just taw cnyum.. angguk ah.. nanti.. bah... itu je aku taw.. haha... aku pemalu gila... haha

malam... aku makan lepas mandi... kpala oke cket lpas mandi... :) then lpas makan on9 smbil tgk tv... then, smpy la skrg aku on9.... haha... then aku dah xdak idea nak tulis apa lae lam blog ne... as my entry.. haha... aku bukan la best writer nak berceloteh info2 semasa... blog nee dah macam bukana macam lae dah dah jadi diari aku dah... haha...

Oke lahh... aku dah penat menaip nihh... huhu... k... gud midnight... assalamualaikum... see you soon! ^^

Monday, 31 October 2011

bored huh?

Hari ne first day aku d umah makcik aku d jitra.... 1st tym.... cuti semester without family... huhuhu... kalau nak diingat... memey cdey r.... tapi nok buek cmano... doh takdirku disini...huhu.... apa aku cakak ne???? maaak!!!! blog aku bengong ke? mentang2 duk utara.... kawan ngan dak2 utara... haa.... ambek kaw.... bahasa berterabur... sat g masuk speaking london plak.... hahaha... aku nak ceta ne.... fasal hari ne... aku bangun pagi...(pagi la sangat.....) kul 11.24 am.... hahaha...terbaek punya anak dara... hahahaha.... nasib bek(baik la sangat...:P) d umah owg... lw d umah sndiri.... kompom aku dah dapat morning lecture.... kalah lecturer COCO...hahaha... bkn pa.... smalam aku tidoq lambat kut.... apa jua aku buat??? download lagu... ahahaha~ tapi... malangnyaaa..... tadi... aku lupa sambung etu charger.... so, bila netbook termati... terdelete la segala2nya....huhuhu.... cekewa aku jo! 

Sekarang ne aku tengah menanti keputusan rayuan elaun.... Kalau diluluskan... dapatla elaun 6ratus lebih.... Hopely dapat laa... Amiiinnnn..... Everyday aku berdoa supaya aku dapat elaun.... Aku ada banyak benda maw beli... paling penting sekali ialah hard disk for my netbook... huhuhu.... bnda laen??? x penting sangat....xperlu nak mewah2 sangat kot... kata underprivileged... tapi.... loaded... apa kes??? yela.... tipu laa kalau aku xmaw cam org laen... bli mcm2... tapi... stakat nee.... aku x fikir sangat semua tuh.... aku cuma ingat nak bli hard disk ngan brg2 yg berkaitan ngan study aku... (,")


Aku bukan apa... first2 ne ja yg perlu byk duit... lpas tuh... duit cket pon xpa.... makan cukup..... bukan bermakna xda duit pun xpa... duit tu perlu laa.... huhuhu.... aku belanja hari2 rm1.50 atau pun 2.50... mahal cket... rm4.50... apa aku beli??? aku ptg2 suka pekena milo ais... rm1.50... kdg2 aku satisfied dgn harga rm1.50 sbb gian dah lepas.... tapi kekadang tu x.... sbb... blom smpy syok... dah abes milo...huhu... bengang gak la... hahaha.... kdg2 aku klaparan d waktu petang... so, aku g beli pisang goreng... =) kdg2... bila nasib baek... dapatla yg still panas... ada masa tuh... aku dapat yg sejuk... wargh! x best langsung.... huhuhu.... pernah satu kali tuh... aku sanggup g jalan2 dlu.... sementara tunggu makcik tuh g goreng tuh pisang.... hahaha..... best gilerr masa dapat pisang goreng panas... haha... pisang goreng ka... goreng pisang ka... lantak la... aku dah malas nak tanya abah mana satu yang betul... hahaha.... yang penting... makan... hahaha...sbb tuh la jd rm2.50... pisang goreng rm1... milo ais rm1.50... kdg2...(brapa byk kdg2 la...) mlm2 dyorg kak ayu suka ajak g bli burger.... aku apa lae.... bila mana aku kelaparan....(aku suka makan... tapi bila time lunch or dinner... aku makan cket je...haha) aku join r bli burger.... pilihan aku 1 ja... Burger daging cheese...harga???? rm3 je... tapi malam pun kdg2(haizz... kdg2 lagy...haha) kak ayu ne kdg2 ada sama gak ngan aku... gian minuman.. haha... tapi minuman laen la... dya suka kopi ais.... aku milo ais.. hahaha... n itu la yg mnyebabkan perbelanjaan aku meningkat d malam hari... :P 

oke... sambung balik ceta aku tentang hari ni... lepas aku bangun... aku g la mandi.... then, aku online... mncari info tentang assignment..huhuhu... then, aku makan... oke la makan... nasi bungkus jewp.... trus... lpas makan... aku on9... dan lpas tuh aku ngantuk gegila.... then aku titow... :) tym2 aku syok titow... kawan call... huhu...potong stim btul.... aku pantang bila aku titow d ganggu... aku nak sambung titow blek da x bleh dah... nak wat cmana... dah ilang mood nak tido...huhu..... aku pun g on9 lae..... then, mlmnya... bru makan... aku jarang kuar bilik... yelaa... segan aku ngan abg Fazri, anak makcik aku... haha... orgnya cmana??? org nya xde la tinggi mana.... rendah sgt pun x gak... oke2 je... kiut? hensem? entah... aku nee x panday nak describe owg... haha.... aku cakap kiut kang... salah... cakap ensem kang salah gak... tapi aku tengok... comel laa... hahaha...ada jua anak makcik aku yg girl... tapi.... x sebaya ngan aku... budak tuh baru form 2.... sama ngan adik aku yg d umah... nma anak makcik aku yg girl tuh suriani... tapi kna pggl suria or adik... abg fazri pun kdg2 kna pggl adk gak.. haha...

Tadi time aku dok sibuk kesedapan makan jambu air... haha... ada call la pulak..huhu... aku pun stop jap makan jambu... then, angkat call... ceta3... then ketawa2... then abes...haha... lpas makan tuh... aku online jap... then, kna panggil lae mkn mlm... aku ngan suria je yg makan... makcik aku just mratah sayur... abg fazri lak cbuk makan jambu...haha... lpas makan baru aku g mandi... fuhh... segar siot... then, aku g on9 dan sampaila sekarang... line pandai oke...pandai bengong... hahaha.... neway, aku bersyukur gak la.... dapat on9... buleh gak aku update blog aku nee... sebelum ianya bersawang... hahaha... dulu... aku x rajin nak update blog aku sebab... aku malas... hahaha... sekarang... x tawu napa... aku jadi rasa cam best lak nak update blog... posting entry yang entah apa2... hahaha... secara peribadinya.... aku ada minat ngan budak uni aku... tapi... xmaw la cakap siapa... haha... n now... aku x tawu betul or x... ada 1 org yg aku knal... cakap yang dya admire aku... actually dya xde la cakap... tapi ada aku tgk post dya ari tuh d fb... dan aku tengok komen2 tuh... cam aku taw sepa... aku pun... ya Rabbi.... macam x percaya laa kan... yelaa... lau sebelum nee.... d mana2 tempat aku pegi.... org x pernah sedar akan existence aku... ahahaha.... aku x popular mana pun... hahaha.... sepa la aku ne kan??? ahahaha....


Aku x la caya bulat2 apa yang dya cakap.... tapi..... kalau apa yang dya cakap tuh betul2.... mmg gila larg weii.... sebab.... aku x berkenan dgn dya... huhu... bukan apa.... i never being like this.... dya xde la mention nama aku.... tapi aku boleh taw sepa.... sebab... urmm..... sebab aku taw laa...huhu... maybe sebab aku berkawan dgn awek2 chantek n comel... so, existence aku pun d sedari laa kan??? ahahaha.... lawak seyh.... (haram x lawak...)

Rasanya.... aku dah berceloteh macam mak nenek dah... haha.... aku nak g tido dlu ah... ngantuk.... Kawan aku pun dah dua tiga kali suh g tdo...haha Gudnite readers! (macam laa ada owg baca... hahahaha) Selamat tengah malam... :)

Assalamualaikum....^^


Wednesday, 26 October 2011

cerita tentang aku pada hari ni...

Assalamualaikum...

D petang yang panas ne... aku mo bercerita sebab aku bosan sangatsangat... nak jalan xda duit... ada pun... under rm10...huhu...cian kan aku??? urmm... aku bangun pagi tadi kul 9.42am... hebat an? haha... aku x tdo lambat... kul 11 lbih aku da tido lpas aku sibuk calling2 kawan2... haha.. itulah kerja aku bila aku dah boring.. kalau kredit x banyak.. aku mizkol2 je... mengharap ada yg kol balek.. hahaha... bila dah kna kol balek... haaa mcm2 pose aku buat kuak lentang? kuak kupu2? semua aku buat.. haha... ahaaaa.... aku nak ceta ne... hari ahad lepas... aku n kawankawan ekowt trip to titi hayun... bkn trip apa la... forest cleaning... best gak la... 1st2 tuh... aku netaw la apa masalah gff aku uh... dya xmo ckp ngan aku... terasa tul aku... :'( lama gak la perjalanan g titi hayun tuh... aku apa lae... titow r... haha... kitaorg g 2 bas... sampai d titi hayun.. kitaorg kna suh brpecah p 4 kumpulan... kmi yg 5 owg ne... tetap 1 grup... ada 1 grup uh... bdk m'sia jukh smua... then xlama tuh.. kna suh bubar sbb kna suh wat 4 grup ja... lpas dh bg2 brg.. kitaorg yg grup 3 kna suh g bersihkan camping site... lama gak lha kmi ambil masa.... tapi best.... aku xpernah tawu wat kja2 gtu.. haha... trus time wat cleaning tuh... ada 1 creaturte yg mcm gonggok tapi besaaar... eeeeee.... geli.... mremang je bulu tengkuk bila teringat... haha... abes wat cleaning... kita owg d benarkan g maen2 air.. haha... aku mula2 xnak r masuk air... tapi... bila aku pikir2 yg suar aku jenis yg cpat kering... so, xlama lpas maen msj.. aku g join kwn2... aku n gff aku da brtegur dah.. after dya mnta tlg ambik gmbr dya... :)

best giler maen air... hahaha... aku n leader group 3.. sithu lawan simbah2 air... last2 dua2 basah... nak tawu???? fon aku masuk air dowh... huhuhu.... masa tuh... aku duk mnyebrang air... mula2 oke la... air sampai paras lutut je... then, jalan punya jalan... zhuuup... termasuk tp dalam... nhaaaaaa... ambek kaw.... basah sampai pinggang... fon masa tuh dalam poket... uwaaaa.... basah fon... dlam jangan tanya r... basah gak... haha...aku xda lae tuh bawa baju n suar spare... aku just bwa sweater... .lpas aku dah basah tuh r aku g maen simbah2 air dgn sithu.. haha.. dyorg kak ayu n una la tu yg suh aku maen simbah air ngan sithu... ya la... dah alang2 basah... biar basah trus... haha... lae pun sluar aku nipis... cpat kering... hehe... dua2 kami basah...apa nda.... berdepan kan kmi simbah2 aer... hahaha...
lpas tuh... kami kna panggil g makan.... makanan dya oke laa.... d pendekkan ceta... kmi pun balik r... fon aku still bengong2... oleh sbb baju aku basah... aku g pakai sweater gakla dgn inner d dlm... aku kuarkan baju tanpa d sedari org... haha... ya laa suma dah penat... tertido2 d dalam bas... aku kemudiannya g jmur fon.... then aku tertido... lpas tuh... bila aku bangun... dah ada dpan souq albukhary... haha... mcm kejap je...hehehe

masa dalam bas tuh... aku sempat kuarkan fevret food aku... -cadbury blackforest! haha... kan sejuk ole aircond... jd... dpt la keraskan coklat tuh... hehe... makan sendiri2 je... dua krusi aku conquer sorang...hahaha... sesampainya d hostel... aku terus mandi n landing.... sampai pning kpala o aku tidoq.. hahaha... mlm nyaa... aku study maths... sbb soknya nak exam... study apanya... just gtu2 je.. wat exercise cket.. then, bla dah aku rasa aku oke... aku baca english plak... then... baru aku g tido... =)

aku rindu sgt2 dgn rumah aku... macam lama sgt aku kt cne.. pdhl... bru je dkt 1 bln lbih aku d cne... uhhuhu.... kemarin sblom masuk klas aku kol umi... then ceta2... lpas tuh aku ckp dgn adik im... rindu tul aku ngan budak kecik tuh... even kdg2 mnyakitkan aty aku....huhu... tapi... xpa laa.... aku cuma perlu banyak bersabar... insyaAllah... taon dpan abes foundation ada cuti rehat 1 bulan... so, insyaAllah aku akn balik ke bumi sabah... rindu owg2 yg tersayang... :(

apa2pun... sabaaaar.... aku xda planning langsung pa mw buat ary nhe... lpas nhe aku nak kuar... g cari makan... lapar.... gian milo ais ne... hahaha... :P.
oke... bubbye... assalamualaikum... =)

Monday, 24 October 2011

urmm... (,") Mixed Language

Hello and Assalamualaikum...

First of all, i want to tell you that today is our university examination day for mid trimester... =) We all only sit for English and Mathematics examination... and it was.... just fine... in English exam, i can't say anything... it was not so easy but also not too hard... moderate... :) i took many time in many section...at least... no question is empty without answers...haha... Maths exam is 50-50... just 2 question in 1 hour... but its quite okay la....haha... 1st question, i can even smile... 2nd question, smile are fade away... haha.. at least, i answer all question except 2(c)... i took many times in question 2.. my paper almost torn because i write then i erase it... then, for the first time... i almost want to give up.. because i cant find the answer... but, alhamdulillah... i got idea at the last minute... =) i hope my answer is correct... =)

Then, i want to tell u about my allowance... its like this, our university gave us every month pocket money, then last Friday, all of AIU students got their allowance, but i didn't,... i wonder why i didn't get my allowance... i thought that they will bank in my allowance in the evening.. but until today i didn't get my allowance yet...huhuhu... poor me right?

will be continue... =)