Blogger Templates
I'M NEW TO BLOGGING... SO, DO FOLLOW AND TEACH ME OKE.... JANGAN JUST VIEW AJE... FOLLOW LA.... HEHEHE... :D

Monday, 31 October 2011

bored huh?

Hari ne first day aku d umah makcik aku d jitra.... 1st tym.... cuti semester without family... huhuhu... kalau nak diingat... memey cdey r.... tapi nok buek cmano... doh takdirku disini...huhu.... apa aku cakak ne???? maaak!!!! blog aku bengong ke? mentang2 duk utara.... kawan ngan dak2 utara... haa.... ambek kaw.... bahasa berterabur... sat g masuk speaking london plak.... hahaha... aku nak ceta ne.... fasal hari ne... aku bangun pagi...(pagi la sangat.....) kul 11.24 am.... hahaha...terbaek punya anak dara... hahahaha.... nasib bek(baik la sangat...:P) d umah owg... lw d umah sndiri.... kompom aku dah dapat morning lecture.... kalah lecturer COCO...hahaha... bkn pa.... smalam aku tidoq lambat kut.... apa jua aku buat??? download lagu... ahahaha~ tapi... malangnyaaa..... tadi... aku lupa sambung etu charger.... so, bila netbook termati... terdelete la segala2nya....huhuhu.... cekewa aku jo! 

Sekarang ne aku tengah menanti keputusan rayuan elaun.... Kalau diluluskan... dapatla elaun 6ratus lebih.... Hopely dapat laa... Amiiinnnn..... Everyday aku berdoa supaya aku dapat elaun.... Aku ada banyak benda maw beli... paling penting sekali ialah hard disk for my netbook... huhuhu.... bnda laen??? x penting sangat....xperlu nak mewah2 sangat kot... kata underprivileged... tapi.... loaded... apa kes??? yela.... tipu laa kalau aku xmaw cam org laen... bli mcm2... tapi... stakat nee.... aku x fikir sangat semua tuh.... aku cuma ingat nak bli hard disk ngan brg2 yg berkaitan ngan study aku... (,")


Aku bukan apa... first2 ne ja yg perlu byk duit... lpas tuh... duit cket pon xpa.... makan cukup..... bukan bermakna xda duit pun xpa... duit tu perlu laa.... huhuhu.... aku belanja hari2 rm1.50 atau pun 2.50... mahal cket... rm4.50... apa aku beli??? aku ptg2 suka pekena milo ais... rm1.50... kdg2 aku satisfied dgn harga rm1.50 sbb gian dah lepas.... tapi kekadang tu x.... sbb... blom smpy syok... dah abes milo...huhu... bengang gak la... hahaha.... kdg2 aku klaparan d waktu petang... so, aku g beli pisang goreng... =) kdg2... bila nasib baek... dapatla yg still panas... ada masa tuh... aku dapat yg sejuk... wargh! x best langsung.... huhuhu.... pernah satu kali tuh... aku sanggup g jalan2 dlu.... sementara tunggu makcik tuh g goreng tuh pisang.... hahaha..... best gilerr masa dapat pisang goreng panas... haha... pisang goreng ka... goreng pisang ka... lantak la... aku dah malas nak tanya abah mana satu yang betul... hahaha.... yang penting... makan... hahaha...sbb tuh la jd rm2.50... pisang goreng rm1... milo ais rm1.50... kdg2...(brapa byk kdg2 la...) mlm2 dyorg kak ayu suka ajak g bli burger.... aku apa lae.... bila mana aku kelaparan....(aku suka makan... tapi bila time lunch or dinner... aku makan cket je...haha) aku join r bli burger.... pilihan aku 1 ja... Burger daging cheese...harga???? rm3 je... tapi malam pun kdg2(haizz... kdg2 lagy...haha) kak ayu ne kdg2 ada sama gak ngan aku... gian minuman.. haha... tapi minuman laen la... dya suka kopi ais.... aku milo ais.. hahaha... n itu la yg mnyebabkan perbelanjaan aku meningkat d malam hari... :P 

oke... sambung balik ceta aku tentang hari ni... lepas aku bangun... aku g la mandi.... then, aku online... mncari info tentang assignment..huhuhu... then, aku makan... oke la makan... nasi bungkus jewp.... trus... lpas makan... aku on9... dan lpas tuh aku ngantuk gegila.... then aku titow... :) tym2 aku syok titow... kawan call... huhu...potong stim btul.... aku pantang bila aku titow d ganggu... aku nak sambung titow blek da x bleh dah... nak wat cmana... dah ilang mood nak tido...huhu..... aku pun g on9 lae..... then, mlmnya... bru makan... aku jarang kuar bilik... yelaa... segan aku ngan abg Fazri, anak makcik aku... haha... orgnya cmana??? org nya xde la tinggi mana.... rendah sgt pun x gak... oke2 je... kiut? hensem? entah... aku nee x panday nak describe owg... haha.... aku cakap kiut kang... salah... cakap ensem kang salah gak... tapi aku tengok... comel laa... hahaha...ada jua anak makcik aku yg girl... tapi.... x sebaya ngan aku... budak tuh baru form 2.... sama ngan adik aku yg d umah... nma anak makcik aku yg girl tuh suriani... tapi kna pggl suria or adik... abg fazri pun kdg2 kna pggl adk gak.. haha...

Tadi time aku dok sibuk kesedapan makan jambu air... haha... ada call la pulak..huhu... aku pun stop jap makan jambu... then, angkat call... ceta3... then ketawa2... then abes...haha... lpas makan tuh... aku online jap... then, kna panggil lae mkn mlm... aku ngan suria je yg makan... makcik aku just mratah sayur... abg fazri lak cbuk makan jambu...haha... lpas makan baru aku g mandi... fuhh... segar siot... then, aku g on9 dan sampaila sekarang... line pandai oke...pandai bengong... hahaha.... neway, aku bersyukur gak la.... dapat on9... buleh gak aku update blog aku nee... sebelum ianya bersawang... hahaha... dulu... aku x rajin nak update blog aku sebab... aku malas... hahaha... sekarang... x tawu napa... aku jadi rasa cam best lak nak update blog... posting entry yang entah apa2... hahaha... secara peribadinya.... aku ada minat ngan budak uni aku... tapi... xmaw la cakap siapa... haha... n now... aku x tawu betul or x... ada 1 org yg aku knal... cakap yang dya admire aku... actually dya xde la cakap... tapi ada aku tgk post dya ari tuh d fb... dan aku tengok komen2 tuh... cam aku taw sepa... aku pun... ya Rabbi.... macam x percaya laa kan... yelaa... lau sebelum nee.... d mana2 tempat aku pegi.... org x pernah sedar akan existence aku... ahahaha.... aku x popular mana pun... hahaha.... sepa la aku ne kan??? ahahaha....


Aku x la caya bulat2 apa yang dya cakap.... tapi..... kalau apa yang dya cakap tuh betul2.... mmg gila larg weii.... sebab.... aku x berkenan dgn dya... huhu... bukan apa.... i never being like this.... dya xde la mention nama aku.... tapi aku boleh taw sepa.... sebab... urmm..... sebab aku taw laa...huhu... maybe sebab aku berkawan dgn awek2 chantek n comel... so, existence aku pun d sedari laa kan??? ahahaha.... lawak seyh.... (haram x lawak...)

Rasanya.... aku dah berceloteh macam mak nenek dah... haha.... aku nak g tido dlu ah... ngantuk.... Kawan aku pun dah dua tiga kali suh g tdo...haha Gudnite readers! (macam laa ada owg baca... hahahaha) Selamat tengah malam... :)

Assalamualaikum....^^


Wednesday, 26 October 2011

cerita tentang aku pada hari ni...

Assalamualaikum...

D petang yang panas ne... aku mo bercerita sebab aku bosan sangatsangat... nak jalan xda duit... ada pun... under rm10...huhu...cian kan aku??? urmm... aku bangun pagi tadi kul 9.42am... hebat an? haha... aku x tdo lambat... kul 11 lbih aku da tido lpas aku sibuk calling2 kawan2... haha.. itulah kerja aku bila aku dah boring.. kalau kredit x banyak.. aku mizkol2 je... mengharap ada yg kol balek.. hahaha... bila dah kna kol balek... haaa mcm2 pose aku buat kuak lentang? kuak kupu2? semua aku buat.. haha... ahaaaa.... aku nak ceta ne... hari ahad lepas... aku n kawankawan ekowt trip to titi hayun... bkn trip apa la... forest cleaning... best gak la... 1st2 tuh... aku netaw la apa masalah gff aku uh... dya xmo ckp ngan aku... terasa tul aku... :'( lama gak la perjalanan g titi hayun tuh... aku apa lae... titow r... haha... kitaorg g 2 bas... sampai d titi hayun.. kitaorg kna suh brpecah p 4 kumpulan... kmi yg 5 owg ne... tetap 1 grup... ada 1 grup uh... bdk m'sia jukh smua... then xlama tuh.. kna suh bubar sbb kna suh wat 4 grup ja... lpas dh bg2 brg.. kitaorg yg grup 3 kna suh g bersihkan camping site... lama gak lha kmi ambil masa.... tapi best.... aku xpernah tawu wat kja2 gtu.. haha... trus time wat cleaning tuh... ada 1 creaturte yg mcm gonggok tapi besaaar... eeeeee.... geli.... mremang je bulu tengkuk bila teringat... haha... abes wat cleaning... kita owg d benarkan g maen2 air.. haha... aku mula2 xnak r masuk air... tapi... bila aku pikir2 yg suar aku jenis yg cpat kering... so, xlama lpas maen msj.. aku g join kwn2... aku n gff aku da brtegur dah.. after dya mnta tlg ambik gmbr dya... :)

best giler maen air... hahaha... aku n leader group 3.. sithu lawan simbah2 air... last2 dua2 basah... nak tawu???? fon aku masuk air dowh... huhuhu.... masa tuh... aku duk mnyebrang air... mula2 oke la... air sampai paras lutut je... then, jalan punya jalan... zhuuup... termasuk tp dalam... nhaaaaaa... ambek kaw.... basah sampai pinggang... fon masa tuh dalam poket... uwaaaa.... basah fon... dlam jangan tanya r... basah gak... haha...aku xda lae tuh bawa baju n suar spare... aku just bwa sweater... .lpas aku dah basah tuh r aku g maen simbah2 air dgn sithu.. haha.. dyorg kak ayu n una la tu yg suh aku maen simbah air ngan sithu... ya la... dah alang2 basah... biar basah trus... haha... lae pun sluar aku nipis... cpat kering... hehe... dua2 kami basah...apa nda.... berdepan kan kmi simbah2 aer... hahaha...
lpas tuh... kami kna panggil g makan.... makanan dya oke laa.... d pendekkan ceta... kmi pun balik r... fon aku still bengong2... oleh sbb baju aku basah... aku g pakai sweater gakla dgn inner d dlm... aku kuarkan baju tanpa d sedari org... haha... ya laa suma dah penat... tertido2 d dalam bas... aku kemudiannya g jmur fon.... then aku tertido... lpas tuh... bila aku bangun... dah ada dpan souq albukhary... haha... mcm kejap je...hehehe

masa dalam bas tuh... aku sempat kuarkan fevret food aku... -cadbury blackforest! haha... kan sejuk ole aircond... jd... dpt la keraskan coklat tuh... hehe... makan sendiri2 je... dua krusi aku conquer sorang...hahaha... sesampainya d hostel... aku terus mandi n landing.... sampai pning kpala o aku tidoq.. hahaha... mlm nyaa... aku study maths... sbb soknya nak exam... study apanya... just gtu2 je.. wat exercise cket.. then, bla dah aku rasa aku oke... aku baca english plak... then... baru aku g tido... =)

aku rindu sgt2 dgn rumah aku... macam lama sgt aku kt cne.. pdhl... bru je dkt 1 bln lbih aku d cne... uhhuhu.... kemarin sblom masuk klas aku kol umi... then ceta2... lpas tuh aku ckp dgn adik im... rindu tul aku ngan budak kecik tuh... even kdg2 mnyakitkan aty aku....huhu... tapi... xpa laa.... aku cuma perlu banyak bersabar... insyaAllah... taon dpan abes foundation ada cuti rehat 1 bulan... so, insyaAllah aku akn balik ke bumi sabah... rindu owg2 yg tersayang... :(

apa2pun... sabaaaar.... aku xda planning langsung pa mw buat ary nhe... lpas nhe aku nak kuar... g cari makan... lapar.... gian milo ais ne... hahaha... :P.
oke... bubbye... assalamualaikum... =)

Monday, 24 October 2011

urmm... (,") Mixed Language

Hello and Assalamualaikum...

First of all, i want to tell you that today is our university examination day for mid trimester... =) We all only sit for English and Mathematics examination... and it was.... just fine... in English exam, i can't say anything... it was not so easy but also not too hard... moderate... :) i took many time in many section...at least... no question is empty without answers...haha... Maths exam is 50-50... just 2 question in 1 hour... but its quite okay la....haha... 1st question, i can even smile... 2nd question, smile are fade away... haha.. at least, i answer all question except 2(c)... i took many times in question 2.. my paper almost torn because i write then i erase it... then, for the first time... i almost want to give up.. because i cant find the answer... but, alhamdulillah... i got idea at the last minute... =) i hope my answer is correct... =)

Then, i want to tell u about my allowance... its like this, our university gave us every month pocket money, then last Friday, all of AIU students got their allowance, but i didn't,... i wonder why i didn't get my allowance... i thought that they will bank in my allowance in the evening.. but until today i didn't get my allowance yet...huhuhu... poor me right?

will be continue... =)

Monday, 17 October 2011

cherita-ku

Assalamualikum...

Hari nhe aku lambat dtg ke klas... bkn pa... aku sendiri yang sengaja dtg lmbt ke kla... malas kan... hahahaha.... malu gak lha td masa d klas... tapi... tw la kan aku scmana... buat muka blur ja.... wat mcm xda apa jadi... aku mmg gitu... hahaha... hari nhe just kelas maths 2 jam... even aku tido just 3 jam... aku langsung x ngantuk... sbb lesson ary nhe senang jewp... cam blaja maths form 5... dalam lecturer theater tadi punya maen sejuk... aku yg cbuk texting ne pun mcm mw keras wo jari... hahaha..... macam x mngalir ja darah aku rasa... hahaha... sejuk gila2... then, suda abes kelas tuh aku twoz kuar... memanaskan diri... d luar panas... masi jua tangan aku cjuk... :P aku ingat malas nak g makan... tapi... tym aku otw g balek ostel... terserempak ngan kawan... then, mw x maw.... g mkn lha....

balik dari makan... aku g landing atas katil... wahahaha... tido twoz.... msa tuh sakit prowt masih... huhuhu... kalau ikutkan ada tutorial kul 2... tapi... aku xleh nak study if aku sakket prowt... then, aku bangun jam 5 lbih... ujan lebat kowt.... then kilat sbung menyabung.... menakutkan tul.... masa tuh kpala aku pening2....

then, aku rest2 kjap d bilik.... dlm 6 lbih gtu aku g on9... nk texting xda kredit n xda pon yg sudi trans4 aku kredit... huhuhu... :( pastu aku ingat mlas nk g mkn... tp dh una n kak raja ajak g mkn... aku pun g lha bersiap... aku g bilik... skali... bilik berkunci kot.... then, aku ketuk2 dua tiga kali.... xda yg buka... aku g blakang.... then aku g panjat tingkap.... macam besa... hahaha.... nasib baik tingkap x berkunci.... bleh aku masuk... haha... then, aku pon bersiap2 g makan.... berlari aku g cafe... nak kejar dyorg una n kak raja... otw g cafe... dah azan... dyorg posa,.... so, nak kena awal g mkn... menu ary nhe... oke2 gak laa.... cuma 1 ja.... aku x tahan pedas... hahaha... cian aku kan???? then, lpas makan trus g on9.... :P

Urmm... (,")

Assalamualaikum...

Tiba2 aku rsa nak update blog aku ne... dh lama x jenguk2 blog nhe... ya lha... dh bzy cket skunk nhe... lae pun aku kdg2 xda idea nak update blog haku neyh... aiseh... trip KL namapk??? haha... besa r... for ur information, aku skrg dh jd budak Uni... oke2 gak lha... mcm2 aku blajar d cne... uni apa aku masuk???? Haa... Aku masuk Albukhary International University... In malay, Universiti Antarabangsa Albukhary... simple form, AIU.... AIU oke... not UIA... xpernah dengar fsl AIU?????? mmg r... universiti baru ne.... Aku pun xpernah dgr sblom ne... tp syarikat Albukhary aku pernah dgr r... tm form 5 dlu ada 1 buku rujukan akaun tuh yg cgu kez pinjam, aku nmpak ada sticker dlm dya yg gtaw sumbangan drpd syarikat Albukhary... :)

Now, aku nak wat flashback jap... Lepas au kuar kem... aku xda ceta apa2 kan??? let me story2 dgn u... haha... broken english! oke... lepas dari plkn... abah bg aku cuti 1 minggu... then, aku g mndaftar p SMK Beaufort 2... oke2 gak lha... even just 14 hari jukh aku skola... byk knangan aku ma dyorg... =) ne name list kawan2 sekelas aku... :D

*P-Jal
**Zaidi
***Nija
****Dayah
*****Miera
******Jujue
*******Yaie
********Bubue
*********Tong2
**********Wong
***********A'an
************Cang
*************Shawal
**************Era
***************Yana
****************Yanty

Dyorg lha kwn sekelas aku... sporting2 suma... =) aku syg & rindu dyorg...huhu

Oke... then aku nak ceta cmna aku bleh termasuk dalam AIU... Ginie... masa aku d kem.. 1 minggu aku d kem, tiba2 parents aku dtg... coz ada org mninggal... then, aku n kazen aku(kebetulan sama kem)pun d bwa pulank... then, d umah, kna bg 1 borang... kna suh ec... aku pun... ec jukh lha... ikut arahan org tua lha katakan... mcm2 dya mw... nk tulis karangan segala... nasib baek lha aku ne otak sastera cket... bleh lha mengayat sikit2...haha... then... lpas dh antar form tuh... aku biar jukh lha... abah pun ckp... mohon jukh... dapat x dapat itu blakang kira...
then, msa dkat2 nak abes latihan d kem, 13 hb klu aku x silap... ptg nya tuh kami bdk kompeni charlie yg girls wat gathering... sbb ada yg dh nak kuar kem...dyorg wat plepasan awal... cdey2 tym tuh... ujan2 lae tuh msa tuh, kami nanges2... bermaaf2an... cdey siot r... then, tym kami dok cbuk2 tuh, dtg cgu lizan, JL kompeni charlie gtaw, abah mw dtg ambil aku sbb aku ada ujian bertulis... aku pun blur2 lha... ujian bertulis utk pa??? trus cgu pun ckp mmg aku xtaw... d pendekkan ceta... soknya aku, abah, umi n adik im klu aku x silap, kmi g kk... g pejabat USIA(United Sabah Islamic Association)... b4 that, kmi minum2 dlu... then, kmi g masuk pjabat... trus kami jumpa ngan en. Hafiz, dya pegawai bhgian kmasukan student ke AIU... kami2 yang ambil test tuh just 4 org! cket giler!!!! 3 perempuan 1 lelaki.. n dyorang lha kwn2 aku skrg... then lpas ceta2 cket... test pun mula... oke2 gak la... moderate la tahap soklan dya... aku lae msa tuh bengong2... ya lha... dh lama x g skola lowt... xda idea langsung nak wat esei... nasib baek masi ingat sedikit2 apa2 yg bleh kez masuk dlm esei r.... tembak abes r esei tuh... haha...

Then, masa aku dah jd lower 6 d SMK Beaufort 2, ary selasa nya tuh ptg lpas aku dah balik dari skola... tym puasa tuh msa tuh.... umi bagi aku 1 envelope.. besar... guess what? dari AIU jo! berdebar gak lha mw tgk isi surat... sekali aku kuarkan... Alhamdulillah.... aku d terima masuk ke AIU... dyorg tawarkan aku bidang Foundation... aku langsung x taw apa bndanya tym tuh... search punya search... masih x jumpa jawapan.... hari berganti hari, tiba masanya kami sekeluarga fly ke KL then naek bas g Kedah.... Ya Allah... masa tuh... perasaan aku bercampur baur oke...macam macam aku rasa... sedih...hepi... excited... n mcm2... ya lha... excited sbb dh lama x naek flight... then, hepi2 lha kami d Kedah... enjoy btul aku n kuarga aku... kami mkn durian.... =) miss the moment... :D pada 8 hb 9, aku g mndaftar, tp aku x masuk bilik lae... aku baru ambil kunci bilik...hari tu gak lha kita org shopping barang2 utk aku bwa g hostel... aku apa lagi... excited lha... mcm2 nk d beli... tp aku pikir2 gak... harga aku tgk gak... =) anak yg baek bah ne... klu aku rasa bnda tuh mahal... aku akn refer parents aku du... bleh or x aku bli....

Keesokan harinya... abg jali sma abg daus bwa g tamu... haha.. best gak lha... jalan2... then dyorg htr g ostel... msa aku d bilik... ma umi, d noor, d zah... aku nangis gila2 jo.... klu seblom nhe... aku lha yg paling rapat dgn umi... ya lha...kn lpasan spm... then aku x g keja mna2 slaen dgn umi aku.... aku keja jual kuih.... then, x lama gtu... sad abes r aku.... x pernah berjauhan dgn umi... palink jauh pun... beaufort kk... itu aku bleh tahan lae... bleh minta lawat once in a month... cne???? nobody can visit me...huhu... setaon sekali pun aku rasa cm payah... huhu... oke then, hari berganti hari.... orientasi berjalan lancar... syok gak lha... mcm2 experience aku alami.... palink best r rup aku... d cne... aku ada kwn dari belah utara... kwn2 aku yg 1st ialah, una n amiy... mula2 tuh, segan gak lha... ya lha... aku slang asabah... susah cket nak communicate dgn dyorg.. takut x faham... tp dh lama2 gtu... dyorg faham r apa yg aku ckp....

Hari berganti hari... tanpa aku sedar, dah genap sebulan aku cne... homesick jangan cakap laa... everyday asal aku ingat fsl famili aku... konfom nanges aku.... pernah sekali tuh, aku nanges rindu gegila ngan umi... aku nanges3.... then aku tertido.... sok nya... aku bgn pagi dgn mata sepet.... anak cina pon kalah derr... haha... mw xmaw ja buka mata.... dlm 1 bln, aku nanges 1 or 2 kali b4 ku tdo... rindu setengah mati kot... then, mcm2 aku hadapi cne.... dan yang paling aku xcaya ialah kewujudan aku d sedari rupanya.... ya lha.... kan aku ne xcantik mana.... maybe sbb aku berkawan dgn girls yg comey2... cantek2... sbb tuh kewujudan aku disedari... hahahaha.... bengong... aku yg begini ne d bilank comel???? sunggh aku xcaya... xpernah tw aku d lank gtu... haha... hnya aku sndiri ja yg puji diri aku sndiri... hahaha.... tapi aku kez biar2 jukh lha... mlas nak ambil port....

Ramai gak lha jejaka2 malaya yang aku pernah minat.... diulangi... PERNAH oke... dulu jukh... tp skrg x lae.... atas sebab2 tertentu... aku x suka dyorg lae dh... aku just minat cket2 r.. haha... apa nda... salah satunya ialah bf org... tp yg x bestnya.. dyorg2 nhe.... unpredictable... ada yg dh already taken tuh wat mcm single... hampir2 aku stok aes dgn llaki uh... tapi aku kan bagus... klu aku dh tw bf org... aku x kacaw... just kwn2... just 4 fun oke lha.... lae pun aku skrg complicated ngan sum1.... my chenta.... aku sdg blajar utk setia... haha... budak tuh comel... =) lelaki yg aku minat tuh aku mula minat dya tym orientasi lae... aku nmpak dya ngan kwn dya.... haha... oke2 lhaa... gud looking... tapi skrg bila dh tw dya bf org... aku just tgk dari jauh gak lha... frust????? ada cket... wakakakaka.... tapi xpa... mna tw.... d sebalik aku dok sibuk minat org laen... ada org yg ambil tw ttg aku tnpa aku sedar... hahaha... perasan... :P


hari ni... masa aku tgh tulis en3 ne... aku d bilik PC kat ostel... ptg smalam aku sakit prowt... aku lapar tp xda slera mw mkn... sbb pa??? sbb aku nak mngelak dari nmpak muka org yg prnah aku minat... tapi lumrah dunia ku... smakin aku berharap x nampak mukanya... smakin byk kbetulan yg trjadi yg bikin aku nmpak mukanya... masa btul2 aku mw tgk muka dya... even dri jauh... langsung tda chance tw.... huhu... then, masa makan tuh, prut xleh nak trima mknn... tapi aku x layan sgt prasaan xnak mkn tuh....aku paksa ja diri aku makan.... then, balik ja dari cafe, aku trus landing atas katil... aku x pduli apa2 dah... masa tuh aku cdey cgt... homesick dtg lae... fikiran aku serabut sgt.... aku tido ntah kul brapa... msa tuh prowt masi sakket... then, aku bangun kul 10 lbih gtu... then perut aku sakket sgt... aku ambil ubat sapu kt prowt... then... aku g tgk tv jap... tym2 aku tgk tv... abh tnya apa aktiviti? aku jwp tda.. dtnya bila test, then aku jwb r minggu nhe n minggu dpan... trus d tanya apa aku wat... aku ckp r aku tgh baring2... sakket prowt... trus abh gtaw la d skliling byk org dngki.. trus abh ajar bca 1 doa... yg aku kna amalkan pg n ptg... then, aku pun ckp ya... lpas tuh abh chap durank mw tdo sda... aku nanges2 tym tuh... saket prowt sgt2... aku letak ubat du tiga kali kot... huhuhu... umi krm salam lae td.... nanges lae aku...huhu... then, aku pon rest... pakai sweater, pakai stokin... n berselimut.... x lama lpas tuh... aku rsa nk muntah.... aku bwa g toilet... nhaaaa.... muntah aku jo dua tiga kali.... mcm pa ja.... huhu... then aku nk g tdo x dapat... aku bwa jalan2... aku g bilik solat a.k.a bilik wifi... ada sis ayu... aku g tgk dya on9...=) d pndekkan ceta... aku langsung x tdo lae dah.... aku nk on9 gak... tp msa tuh PC suma d guna... cne klu nk on9 mlm... tggu kul 3 bru ada kosong.... haha... hebat kan???

then, skrg aku pnya perut xbrapa saket,... just rsa mcm laen2 nhe dlm perut....huhu.... nasib baek hari ni kelas kul 10 stgh... so, x brapa kesah r.... 1 ja aku kesah... tido dalam kelas... hahaha.... tapi InsyaAllah x.... sbb lesson makin best... :) lae pun just 1 kelas 4 today.... maths class jukh... 2 jam... so, lpas klas g mkn then blek ostel dan bleh wat apa yg patut... hahaha....

Oke lhaaaa.... rasa mcm panjang gila2 suda esei aku cne nhe... hahahaha.... mcm hagham! :P aku syg aku punya Chenta yg comel... so, x la kaly aku mw org laen.... InsyaAllah... dya budak comel + manja... haha... unik ttg chenta q... bila dya jiwang... mngalahkan org dewasa.... tp klu dh manja.... mcm budak2 4 taon... :P

urmm... next time insyaAllah aku updat lae blog q nhe... even x sehebat mana... haha... oke... thanx 4 reading my story yg panjang gila2 yg boleh wat novel... hahaha... oke... chow dlu... Assalamualaikum... ^^

Wednesday, 5 October 2011

nangis.... :'(

aku tgh cdey nhe weyh,.... suda lha jauh dari family.... netbook lae buat hal... huhuhu.... jap lae mw g klas suda... insyaAllah... nnt ptg bru aku update lae.... d fb x bleh nk post update sgt.... ada yg spy apa aku wat... mybe d blog nhe ja lha aku mluahkan segala yang terpendam... :( n aku g klas dh xbleh dh nk bwa netbook tuh... huhuhu... rasa laen tw if d kez tggl2... :'(

neway... see u later...