Blogger Templates
I'M NEW TO BLOGGING... SO, DO FOLLOW AND TEACH ME OKE.... JANGAN JUST VIEW AJE... FOLLOW LA.... HEHEHE... :D

Monday, 17 October 2011

Urmm... (,")

Assalamualaikum...

Tiba2 aku rsa nak update blog aku ne... dh lama x jenguk2 blog nhe... ya lha... dh bzy cket skunk nhe... lae pun aku kdg2 xda idea nak update blog haku neyh... aiseh... trip KL namapk??? haha... besa r... for ur information, aku skrg dh jd budak Uni... oke2 gak lha... mcm2 aku blajar d cne... uni apa aku masuk???? Haa... Aku masuk Albukhary International University... In malay, Universiti Antarabangsa Albukhary... simple form, AIU.... AIU oke... not UIA... xpernah dengar fsl AIU?????? mmg r... universiti baru ne.... Aku pun xpernah dgr sblom ne... tp syarikat Albukhary aku pernah dgr r... tm form 5 dlu ada 1 buku rujukan akaun tuh yg cgu kez pinjam, aku nmpak ada sticker dlm dya yg gtaw sumbangan drpd syarikat Albukhary... :)

Now, aku nak wat flashback jap... Lepas au kuar kem... aku xda ceta apa2 kan??? let me story2 dgn u... haha... broken english! oke... lepas dari plkn... abah bg aku cuti 1 minggu... then, aku g mndaftar p SMK Beaufort 2... oke2 gak lha... even just 14 hari jukh aku skola... byk knangan aku ma dyorg... =) ne name list kawan2 sekelas aku... :D

*P-Jal
**Zaidi
***Nija
****Dayah
*****Miera
******Jujue
*******Yaie
********Bubue
*********Tong2
**********Wong
***********A'an
************Cang
*************Shawal
**************Era
***************Yana
****************Yanty

Dyorg lha kwn sekelas aku... sporting2 suma... =) aku syg & rindu dyorg...huhu

Oke... then aku nak ceta cmna aku bleh termasuk dalam AIU... Ginie... masa aku d kem.. 1 minggu aku d kem, tiba2 parents aku dtg... coz ada org mninggal... then, aku n kazen aku(kebetulan sama kem)pun d bwa pulank... then, d umah, kna bg 1 borang... kna suh ec... aku pun... ec jukh lha... ikut arahan org tua lha katakan... mcm2 dya mw... nk tulis karangan segala... nasib baek lha aku ne otak sastera cket... bleh lha mengayat sikit2...haha... then... lpas dh antar form tuh... aku biar jukh lha... abah pun ckp... mohon jukh... dapat x dapat itu blakang kira...
then, msa dkat2 nak abes latihan d kem, 13 hb klu aku x silap... ptg nya tuh kami bdk kompeni charlie yg girls wat gathering... sbb ada yg dh nak kuar kem...dyorg wat plepasan awal... cdey2 tym tuh... ujan2 lae tuh msa tuh, kami nanges2... bermaaf2an... cdey siot r... then, tym kami dok cbuk2 tuh, dtg cgu lizan, JL kompeni charlie gtaw, abah mw dtg ambil aku sbb aku ada ujian bertulis... aku pun blur2 lha... ujian bertulis utk pa??? trus cgu pun ckp mmg aku xtaw... d pendekkan ceta... soknya aku, abah, umi n adik im klu aku x silap, kmi g kk... g pejabat USIA(United Sabah Islamic Association)... b4 that, kmi minum2 dlu... then, kmi g masuk pjabat... trus kami jumpa ngan en. Hafiz, dya pegawai bhgian kmasukan student ke AIU... kami2 yang ambil test tuh just 4 org! cket giler!!!! 3 perempuan 1 lelaki.. n dyorang lha kwn2 aku skrg... then lpas ceta2 cket... test pun mula... oke2 gak la... moderate la tahap soklan dya... aku lae msa tuh bengong2... ya lha... dh lama x g skola lowt... xda idea langsung nak wat esei... nasib baek masi ingat sedikit2 apa2 yg bleh kez masuk dlm esei r.... tembak abes r esei tuh... haha...

Then, masa aku dah jd lower 6 d SMK Beaufort 2, ary selasa nya tuh ptg lpas aku dah balik dari skola... tym puasa tuh msa tuh.... umi bagi aku 1 envelope.. besar... guess what? dari AIU jo! berdebar gak lha mw tgk isi surat... sekali aku kuarkan... Alhamdulillah.... aku d terima masuk ke AIU... dyorg tawarkan aku bidang Foundation... aku langsung x taw apa bndanya tym tuh... search punya search... masih x jumpa jawapan.... hari berganti hari, tiba masanya kami sekeluarga fly ke KL then naek bas g Kedah.... Ya Allah... masa tuh... perasaan aku bercampur baur oke...macam macam aku rasa... sedih...hepi... excited... n mcm2... ya lha... excited sbb dh lama x naek flight... then, hepi2 lha kami d Kedah... enjoy btul aku n kuarga aku... kami mkn durian.... =) miss the moment... :D pada 8 hb 9, aku g mndaftar, tp aku x masuk bilik lae... aku baru ambil kunci bilik...hari tu gak lha kita org shopping barang2 utk aku bwa g hostel... aku apa lagi... excited lha... mcm2 nk d beli... tp aku pikir2 gak... harga aku tgk gak... =) anak yg baek bah ne... klu aku rasa bnda tuh mahal... aku akn refer parents aku du... bleh or x aku bli....

Keesokan harinya... abg jali sma abg daus bwa g tamu... haha.. best gak lha... jalan2... then dyorg htr g ostel... msa aku d bilik... ma umi, d noor, d zah... aku nangis gila2 jo.... klu seblom nhe... aku lha yg paling rapat dgn umi... ya lha...kn lpasan spm... then aku x g keja mna2 slaen dgn umi aku.... aku keja jual kuih.... then, x lama gtu... sad abes r aku.... x pernah berjauhan dgn umi... palink jauh pun... beaufort kk... itu aku bleh tahan lae... bleh minta lawat once in a month... cne???? nobody can visit me...huhu... setaon sekali pun aku rasa cm payah... huhu... oke then, hari berganti hari.... orientasi berjalan lancar... syok gak lha... mcm2 experience aku alami.... palink best r rup aku... d cne... aku ada kwn dari belah utara... kwn2 aku yg 1st ialah, una n amiy... mula2 tuh, segan gak lha... ya lha... aku slang asabah... susah cket nak communicate dgn dyorg.. takut x faham... tp dh lama2 gtu... dyorg faham r apa yg aku ckp....

Hari berganti hari... tanpa aku sedar, dah genap sebulan aku cne... homesick jangan cakap laa... everyday asal aku ingat fsl famili aku... konfom nanges aku.... pernah sekali tuh, aku nanges rindu gegila ngan umi... aku nanges3.... then aku tertido.... sok nya... aku bgn pagi dgn mata sepet.... anak cina pon kalah derr... haha... mw xmaw ja buka mata.... dlm 1 bln, aku nanges 1 or 2 kali b4 ku tdo... rindu setengah mati kot... then, mcm2 aku hadapi cne.... dan yang paling aku xcaya ialah kewujudan aku d sedari rupanya.... ya lha.... kan aku ne xcantik mana.... maybe sbb aku berkawan dgn girls yg comey2... cantek2... sbb tuh kewujudan aku disedari... hahahaha.... bengong... aku yg begini ne d bilank comel???? sunggh aku xcaya... xpernah tw aku d lank gtu... haha... hnya aku sndiri ja yg puji diri aku sndiri... hahaha.... tapi aku kez biar2 jukh lha... mlas nak ambil port....

Ramai gak lha jejaka2 malaya yang aku pernah minat.... diulangi... PERNAH oke... dulu jukh... tp skrg x lae.... atas sebab2 tertentu... aku x suka dyorg lae dh... aku just minat cket2 r.. haha... apa nda... salah satunya ialah bf org... tp yg x bestnya.. dyorg2 nhe.... unpredictable... ada yg dh already taken tuh wat mcm single... hampir2 aku stok aes dgn llaki uh... tapi aku kan bagus... klu aku dh tw bf org... aku x kacaw... just kwn2... just 4 fun oke lha.... lae pun aku skrg complicated ngan sum1.... my chenta.... aku sdg blajar utk setia... haha... budak tuh comel... =) lelaki yg aku minat tuh aku mula minat dya tym orientasi lae... aku nmpak dya ngan kwn dya.... haha... oke2 lhaa... gud looking... tapi skrg bila dh tw dya bf org... aku just tgk dari jauh gak lha... frust????? ada cket... wakakakaka.... tapi xpa... mna tw.... d sebalik aku dok sibuk minat org laen... ada org yg ambil tw ttg aku tnpa aku sedar... hahaha... perasan... :P


hari ni... masa aku tgh tulis en3 ne... aku d bilik PC kat ostel... ptg smalam aku sakit prowt... aku lapar tp xda slera mw mkn... sbb pa??? sbb aku nak mngelak dari nmpak muka org yg prnah aku minat... tapi lumrah dunia ku... smakin aku berharap x nampak mukanya... smakin byk kbetulan yg trjadi yg bikin aku nmpak mukanya... masa btul2 aku mw tgk muka dya... even dri jauh... langsung tda chance tw.... huhu... then, masa makan tuh, prut xleh nak trima mknn... tapi aku x layan sgt prasaan xnak mkn tuh....aku paksa ja diri aku makan.... then, balik ja dari cafe, aku trus landing atas katil... aku x pduli apa2 dah... masa tuh aku cdey cgt... homesick dtg lae... fikiran aku serabut sgt.... aku tido ntah kul brapa... msa tuh prowt masi sakket... then, aku bangun kul 10 lbih gtu... then perut aku sakket sgt... aku ambil ubat sapu kt prowt... then... aku g tgk tv jap... tym2 aku tgk tv... abh tnya apa aktiviti? aku jwp tda.. dtnya bila test, then aku jwb r minggu nhe n minggu dpan... trus d tanya apa aku wat... aku ckp r aku tgh baring2... sakket prowt... trus abh gtaw la d skliling byk org dngki.. trus abh ajar bca 1 doa... yg aku kna amalkan pg n ptg... then, aku pun ckp ya... lpas tuh abh chap durank mw tdo sda... aku nanges2 tym tuh... saket prowt sgt2... aku letak ubat du tiga kali kot... huhuhu... umi krm salam lae td.... nanges lae aku...huhu... then, aku pon rest... pakai sweater, pakai stokin... n berselimut.... x lama lpas tuh... aku rsa nk muntah.... aku bwa g toilet... nhaaaa.... muntah aku jo dua tiga kali.... mcm pa ja.... huhu... then aku nk g tdo x dapat... aku bwa jalan2... aku g bilik solat a.k.a bilik wifi... ada sis ayu... aku g tgk dya on9...=) d pndekkan ceta... aku langsung x tdo lae dah.... aku nk on9 gak... tp msa tuh PC suma d guna... cne klu nk on9 mlm... tggu kul 3 bru ada kosong.... haha... hebat kan???

then, skrg aku pnya perut xbrapa saket,... just rsa mcm laen2 nhe dlm perut....huhu.... nasib baek hari ni kelas kul 10 stgh... so, x brapa kesah r.... 1 ja aku kesah... tido dalam kelas... hahaha.... tapi InsyaAllah x.... sbb lesson makin best... :) lae pun just 1 kelas 4 today.... maths class jukh... 2 jam... so, lpas klas g mkn then blek ostel dan bleh wat apa yg patut... hahaha....

Oke lhaaaa.... rasa mcm panjang gila2 suda esei aku cne nhe... hahahaha.... mcm hagham! :P aku syg aku punya Chenta yg comel... so, x la kaly aku mw org laen.... InsyaAllah... dya budak comel + manja... haha... unik ttg chenta q... bila dya jiwang... mngalahkan org dewasa.... tp klu dh manja.... mcm budak2 4 taon... :P

urmm... next time insyaAllah aku updat lae blog q nhe... even x sehebat mana... haha... oke... thanx 4 reading my story yg panjang gila2 yg boleh wat novel... hahaha... oke... chow dlu... Assalamualaikum... ^^

No comments:

Post a Comment