Blogger Templates
I'M NEW TO BLOGGING... SO, DO FOLLOW AND TEACH ME OKE.... JANGAN JUST VIEW AJE... FOLLOW LA.... HEHEHE... :D

Thursday, 5 May 2011

aPa CeRR???

ermm... actually, i've nothing to share bout... hurmm... apa mo d ceta arr??? ermm.... ceta pasal nee ary laa kan sedja? urmm... pagi nee aku bangun awal...(awal coz umi yg kjutkan...itu pun rsa cm dlm mimpi ja kna c bangun..haha) then, after cuci muka, n bwat segala macam yang sepatutnya, aku tlg umi cucur kuih untuk dijual... dan penjualnya aku... hehehe... dah jadi rutin harian aku macam nee.... kadang2 aku bosan gak... tapi nak bwat cmana, dah ini aje jalan utk dapatkan extra income famili aku... Nak harap gaji abah.. anduu bh... mcm2 mo d byr tuu... aku sndiri pun xtaw... itu ini mo byr... sgala2nya o gna dwit... k, sambung ceta aku tdi... hehe... aku mang gnie.... bla dh ceta, pndy mlarat ceta laen...

after sesi mncucur kuih siap, aku bwatlaa apa2 yg patut... then, after aku siap susun container kuih2 tu smua, then dgn smangatnyaa aku mnyorong meja jualan tuh... tem tu abah d masjid... aku sorong pnya sorong, then smpai ke tpt yg d tuju.. haha... tepi jalan ja puunnn... then.. oleh sbb meja tu full, jd aku ingat mo c turun dlu tu krusi (krusi bkn alang2.. krusi meja mkn bh d antam..haha)... bru ja aku mo trunkan krusi, meja tu pla mo tumbang... "maak!" nsib bek smpat aku tarik tu meja... lw x... abes brtguguran naindah... blank urg brunei..haha.. pok!! jatuh kuih talam atas pasir...huhuhu... nsib beklaa berbungkus plastik... klu kuih2 yg jatuh... xlaa aku taw... rugi aku dowh! then, after meja aku c naek d tepi jalan, aku pggl adk aku yg tgh tggu bas tuh p tlg aku c brsih plastik kuih tu..huhu... pastu, aku p susun laa smua kontena kuih.... d pendekkan ceta, oke2 laaa jua income nee ary... kja aku simple ajerr.... just duduk, tggu org singgah then say, "bli kuih?" then trserah org tuu mo bli or x... ada masanya kuih2 yg aku jual abes smuanya, ada msanya x... besa laa tuh kann... adat brjualan...

tem2 xda org mbeli laa yg xbrapa best... dua tiga ary nee... aku owes tertido.... gilerr seyh... prnah laa skali tu dulu aku tertido, then nsib bek ada org dtg mbeli tu dya ktuk2 meja.. haha... aku rsa cm budak skolah tdo dlm klas pla tw... tadi aku tertido yang style trsandar d krusi... blom tdo lae laa.. bru2 mo mlayang fikiran... bru on da way mo tdo bh tuu... then, bulih2 baa aku pnya mulut tbuka tem mw2 trtdo tu..hahaha... nsib bek aku sedar... 2x jo aku tr tdo.... huhu... then, oleh sbb ku klaparan... aku ngap kuih.... hahaha... tem 1st2 dlu... aku jujur... x 1 pun kuih aku kacau... bla dh tau bleh mkn... aku apa lae.. mkn laa... hehe... 4 ur in4mation, bkn aku sorang ja brjualan ctu.. ada aku pnya ank sodara.... kajen aku pnya anak... arif nma dya... oke ja bdak tuhh... cma 1 jaa aku x tahan.. dya smoker... huhu... aku ngan nephew aku tuh jarang cakap... only if da hal penting... hehe... bkn sombong, cma xda topik mo chap... nephew aku tuh tua staun ja dari aku... sebaya ngan abg aku.... dlu dya further study kat poli... tp awal taun nee dya brenti... kesiokan dya dpt duit hari2 dgn hnya duduk jual kuih for 2 hour...

d shortkan lae ceta, ary nee ada lori sampah dtg... oleh sbb jualan aku x abes... aku ingat mo bagi kat pkerja2 yg brhati mulia tuh...(yalaa... kn durank sanggup p abil smph yg bau tuu... x ke mulia nmanya tu??hehe) then, umi dtg... tlg aku bwa pulank kontena2 kuih... b4 tu, umi tahan keta jiran yg limpas then dya p bagi nasi lemak 2 bks... pas tu.. aku pun dgn snang hati p tolak meja balik umah..... sampai d umah aku pun letak duit2 tu smua... aku ingat nee ary aku mo jln p pkan... tp umi chap x jadi jln... aku pun oke ja laa... coz tem tuu dwit x byk agy... aku mo p pkan bkn paa... mo bli brg cket... huhu... after aku mbil upah, aku pun masuk nilik then tdo... haha... tu laa rutin aku hri2.... bla aku bgn... dh pukul 12...haha...lpas mkn bru aku on9...

mlm nee... nothing spesel... mood pun oke2 jaa... hehe... tgh aku menaip en3 nee... umi aku sdg buat kuih kairipap... aku blum mkn lae nee... bkn sbb mo diet... tapi.. mood lapar blum smpy..haha.... klu ikutkan aty... aku mo tdo nee... tapi, aku da date dgn mr T... haha... mr T nee kdg2 oke..kdg2 x oke... muka dya putih... aku kdg2 bosan gak dgn Mr T nee... tapi nk bwat cmna... dh jd awek dya... hehehe... Mr T nee.. palink aku benci tem dya buat hal... palink aku tk suka... huhu... hope Mr T tak buat hal laa mlm nee... hehehe... erm.. k la... aku mo p date dgn Mr T dulu... Bubbye.... Assalamualaikum :)

p/s : Mr T is Mr Tepung... wakakakakaka...

1 comment:

  1. like dis word "abes brtguguran naindah"..haha

    buka entri ani...ur name has been tagged...
    http://fahmiberdiridisini.blogspot.com/2011/05/contest-blog-paling-cool.html

    ReplyDelete